TOFED’den terör mağduru otobüsçülere destek talebi

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu çatısı altında bulunan Diyarbakır, Mardin ve Şırnak Otobüsçüler Dernekleri, Başbakanlık’a gönderdikleri dilekçe ile Doğu illerinde yaşanan terör nedeniyle karayolu yolcu taşımacıların ekonomik anlamda mağdur olduğunu belirterek, destek talebinde bulundu.

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu ve bünyesinde bulunan Diyarbakır, Mardin ve Şırnak Otobüsçüler Derneklerinin imzası ile Başbakanlığa gönderilen dilekçede, Karayolu Taşıma Yönetmeliği hükümlerine göre yetki belgesi alarak; Diyarbakır, Mardin, Şırnak il ve ilçelerinde faaliyet gösteren karayolu yolcu taşımacılarının, yaşanan terör olayları nedeniyle taşımacılık faaliyetlerini neredeyse tamamen durdurduğuna vurgu yapıldı.

OTOBÜSÇÜLER EKONOMİK BUHRANDA

MArdin otogar (2)

Terörün ekonomik mağdurları haline gelen karayolu yolcu taşımacılarının Diyarbakır, Şırnak, Mardin il ve ilçelerinde terör nedeni ile sefer düzenleyemediği belirtilen dilekçede şu ifadelere yer verildi;

“Bölge il ve ilçelerinde faaliyet gösteren taşımacılar ve onların acenteleri ağır bir ekonomik buhranla karşı karşıya kalmış olup otobüslerin satın alınması nedeniyle ya da ticari faaliyetleri nedeniyle kullandıkları kredileri ödeyemez duruma gelmişlerdir. Dahası taşımacılar ve acenteleri SGK, KDV ve gelir vergisi gibi kamuya olan borçlarını ve çalıştırdıkları işçilerin maaşlarını ödeyememektedir.”

Terörün ekonomik mağduru Diyarbakır, Mardin, Şırnak il ve ilçelerinde faaliyet gösteren karayolu yolcu taşımacıların bölgede son 6 aydır yaşanan silahlı çatışmalar nedeniyle iflas etme noktasına geldiği belirtilen dilekçede taşımacılara destek olunması anlamında bir takım taleplerde bulunuldu.

SGK, KREDİ VE DEVLET YARDIMI

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu Genel Başkanı Birol Özcan, Diyarbakır Otobüsçüler Derneği Genel Başkanı Aydın Özgen, Mardin Otobüs İşletmeciler Derneği Genel Başkanı Abdurrahman Aygüler ve Şırnak Otobüsçüler ve İşletmeciler Derneği Genel Başkanı Abdurrahim Nur imzası taşıyan dilekçede; terör ortamının bölgede hüküm sürdüğü müddetçe SGK primlerinin alınmaması, vadesi gelmiş olup da ödenemeyen vergi ve SGK borçlarının alınmaması, vadesi gelmemiş vergi ve SGK borçlarının ileri bir tarihte ödenmek üzere yapılandırılması, çalıştırılan işçilerin maaşlarının ödenememesi nedeniyle yardımda bulunulması, devlet bankalarında faizsiz kredi desteğinin verilmesi taleplerinde bulunuldu.

Son dönemde artan terör olayları otobüsçüleri de vurdu. Terör kaynaklı ilan edilen sokağa çıkma yasakları nedeniyle firmaların sefer sayıları yüzde 70 oranında düştü.  Günde 50 otobüs kalkan Mardin Otogarı’nda şu anda günde 8 ile 10 araç ancak sefere çıkabiliyor. Geri kalan araçlar ise Mardin Otogarı’nda bekliyor.

Habere Yorum Yapın